Најновата претстава на Охридскиот народен театар “Сирано”, работена по текст на Душан Ковачевиќ, во режија Ѓорѓи Ризески, повторно ќе биде изведена во Центарот за култура „Григор Прличев“, на 20 март, сабота, со почеток во 19 часот.

Во претставата играат: Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Ивица Цонев, Филип Кипровски, Павел Маслов, Биљана Билаловиќ Вељаноска…

Претставата ќе се игра во големата сала, со ограничен број на публика, според протоколите за заштита од Ковид 19.

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид.

Во петок, пак, 19 март, со почеток во 19 часот во Центарот за култура ќе биде прикажан детскиот филм „Кариран нинџа“.

Цена на карта 100 денари.

Филмот ќе биде прикажан во големата сала, со ограничен број на публика, според протоколите за заштита од Ковид 19.

OhridNews