Започна најновото 13-то издание на турнирот во мал фудбал „Велгошти 2017“. Мечевите уште на стартот на турнирот најавија квалитетен фудбал и многу возбудувања.

Резултати:

Асп Пак – Викса Пром 2-0 

Слајс – Диба Трејд 3-2

Мешеишта – Фаланга 2-7 

ЛТХ Леарница – Хаак  1-3

Двојки:

20:00ч Ајдиноски Инженеринг – Менувачница Божилак

21:00ч Дејан Војвода – Кадмо

22:00ч Интетик – Мебо 2012

23:00ч Ланџ бар Ноа – Експрес Димакс

OhridNews