Екипите на Хотел Метропол и Жито Леб прокнижија три бодови на табелата во А групата победувајќи ги АСП Пак односно ЈП Проаква со 5-3 односни 5-2 во првите мечеви од третата рунда во Бизнис лигата во мал фудбал. Натпреварите од третата рунда во Бизнис лигата продолжуваат денеска со почеток во 13 часот.

Резултати:

АСП Пак – Хотел Метропол 3-5, Жито Леб – ЈП Проаква 5-2

Група А: Жито Леб 7, Хотел Метропол 4 , АСП Пак 3, ЈП Проаква 3, Градски Пазар 0.

Двојки:

ЈП Комуналец – ЈП Нискоградба (13ч), ЛТХ Леарница – Општина Охрид (14ч), Еко Шпар – Костал (15ч).

Група Б: ЈП Комуналец 4, Костал 4, Општина Охрид 3, Еко Шпар 3, ЛТХ Леарница 2, ЈП Нискоградба 0.

OhridNews