Екипите на ЈП Комуналец и ЛТХ Леарница ги поделија бодовите во дербито од 2-та рунда ремизирајќи 2-2, додека Костал ја забележа првата победа совладувајќи го тимот на ЈШ Нискоградба со 6-2. Натпреварите од Бизнис лигата продолжуваат денеска со три те мечеви кои се на програмата.

Резултати:

Група А: ЈП Градски Пазар – ЈП Проаква (недела 13ч), Хотел Метропол – Жито Леб (недела 14ч), АСП Пак слободен

Табела: АСП Пак 3, Жито Леб 3, Градски Пазар 0, ЈП Проаква 0, Хотел Инекс, Хотел Метропол

Група Б: ЈП Нискоградба – Костал 2-6, ЛТХ Леарница – ЈП Охридски Комуналец 2-2, Општина Охрид – Екошпар (недела 15ч)

Табела: ЈП Комуналец 4, Костал 4, Еко Шпар 3, ЛТХ Леарница 2, Општина Охрид 0, ЈП Нискоградба 0.

OhridNews