Спортистите кои потекнуваат од Русија на Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг пред милионскиот аудиториум преставени беа под олимпиското знаме без никакви одбележја од родната земја.

Русија долго време се наоѓа во центарот поради скандалот со систематскиот допинг. На русите не им помогнаа жалбите кои ги вложија до сите спортски арбитражи и вкупно 169 спортисти со руско потекло настапуваат под петте магични кругови.

Спектакуларен почеток на ЗОИ во Пјонгчанг (видео)

OhridNews