По ден пауза вобудувањата на турнирот во мал фудбал „Петровден 2022“ што се игра во Мешеишта продолжија со четири средби. Драмата кулминираше во последниот натпревар помеѓу Враништа БЗ и Гостилница кај Мече кој одлучуваше за првото место во групата. Мечот заврши беа победник, а во пенал рулетот повеќе среќа имаше екипата на Враништа БЗ која славеше со 4:3.

Резултати 04.07.

Магна Мирорс – Модул 3033 7:1

Ресторан Бриони – Др. Баткоски 2:6

Бистро Корнер – Ланч бар Пиколо 0:8

Враништа БЏ – Гостилница кај Мече 1:1/ 4:3 по пенали

Натпреварите на турнирот продолжуваат денеска со четири средби, меѓу кои една мајсторка. Имено екипите на  Др. Баткоски и Буба Мара во меѓусебен дуел ќе одлучат кој ќе го освои првото, а кој второто место во групата.

Распоред на натпревари, вторник 05.07.

19:30 Др. Баткоски – Буба Мара (мајсторка)
20:30 Камионски Делови Бос – Магна Мирорс
21:30 Дебрца Експрес – СРЦ Бела Каса
22:30 Пекара Лихнида – Кафе бар 9

Г.М.