Едриличарите од  „АМАК СП-БОФОР“,  од 28.06 до 01.07.2007 год. зедоа учество на   26-та интернационална регата „ БРИЗ“, што се одржа во Варна, Бугарија, на која тие постигнаа солидни резултати :

– Во класата Ласер стандард, Љубиша  Милески  го освои третото место

– Во класата Опимист, во конкурнција од вкупно 51 натпреврувач, Александар Фармакоски беше петнаести, а Трпоски Добре дваесет и трети.

– Во истата класа, до 12 год. Димитар Поп- Стефанија, го освои четвртото место, а во женска конкуренција, Ивана Фармакоска , беше петта.