Класичните возила наскоро би можеле да бидат заменети од хибридни превозни средства на кои на големо работат моќните компании како Убер, Ербас и други. Тие развиваат концепт на летечко такси кое ќе може без проблеми и вообичаените гужви на патиштата за кратко време да ги одведе патниците на саканата дестинација. Како планираат да изгледа тоа погледнете во видеата:


Стигнуваат револуционерните хибридни летала кои ќе „возат“ низ градовите