Од Пештани доаѓа тикетот кој го одбележа вчерашниот ден (понеделник), а можеби и целото коло, вклучувајќи ги петок, сабота и недела. Пештанецот погоди пет парови и со уплата од 500 денари, стигна до неверојатна добивка од 880 000 денари.

За потсетување, обложувачите од Охрид зад себе имаа плодна недела успевајќи да погодат тикети, кои добиваа епитети за „мајсторски“ во обложувачките кулоари.

OhridNews