Постојат многу заблуди за кожата во кои ние често и многу лесно им веруваме. Овие се трите најчести:

1. Козметичките производи може да ја врата младоста на вашата кожа

Не постои козметички производ кој враќа во младоста. како што старееме, така и нашата кожа старее и станува се повеќе опуштена. Но, некои козметички препарати и нивните состојки можат повремено да ја зацврстат кожата. Но, само привремено.

2. Доколку кремот кој соддржи само една состојка на која вашата кожа е осетлива, тоа не смее да се употребува.

Твојата кожа можеби не би реагирала на истатат состојка во некоја друга комбинација. Понегоаш реакцијата е поради некоја лоша комбинација. Понекогаш реакцијата е поради некоја лоша комбинација на неколку состојки, а не само една од нив.

3. Користите производи кои во минатото се покажале како добри

Како што се менуваме ние, така се менува и нашата кожа. Токму поради тоа, користење на исти производи нема смисла. И самите производи често се менуваат, а секој нов има нешто подобро од претходниот. Затоа стручните лица советувваат да не се плашиме да експериментираме. Некогаш сигурно ќе погрешеме, но некогаш и не.

OhridNews