Урбаната заедница „Стар град“ по иницијатива и покровителство на Локалната самоуправа оваа година организира дводневен турнир во мал фудбал и баскет кои се одвиваат на стадионот од основното училиште Свети Климент Охридски.

На турнирот кој се организира по повод празникот Свети Климент Охрид  учество зедоа најмладите жители на заеднициата, а во текот на денешниот ден ќе можат да се видат и учесници од сите возрасти.

                                                                                                                                                      Ohridnews