Најбрзиот човек на планетата Усеин Болт на неславен начин ја заврши својата атлетска кариера. Тој на штефатната трка четири пати по 100 метри се повреди и падна како покосен на патеката облеан цел во солзи и тага.

Сите присутни на стадионот во Лондон немо ја следеа ситуцијата со Болт и воопшто не обрнаа внимание на победникот кој падна во сенка на „газелата“ од Јамајка.

Со сиот свој труд и резултат кој Болт и го даде на атлетиката не заслужи ваков крај, но сите бајки немаат среќен крај.

OhridNews