Познатиот „ Босфор квартет“ , во кој прва виолина е охриѓанката Севил Селман, имаше успешен концерт во катедралната црква „ Св. Антониј Падовански“  на плоштадот Таксим во Истанбул.

На концертот,  со наслов „ Воздишките на жиците “,  беа изведени дела од Бах, Моцарт и Вивалди кои предизвикаа бурни позитивни реакции кај бројната публика.

Охриѓанката Севил Селман  е студент на четврта година  на престижниот конзерваториум „ Мимар Синан“ во Истанбул во Турција.

OhridNews