В недела со почеток во 19 часот во СРЦ „Билјанини Извори“ ќе започне второто издание на Баскет турнирот баскет 3х3 во Охрид.

Турнирот во Баскет 3×3 се организира по повод претстојниот празник 7 – ми Ноември, Денот на ослободувањето на Охрид. Влезот е слободен.

Двојки 1.рунда:

Група А: МТ Интернационал – Кентерс (19ч), Ликвид – Органска Буковка (19:20ч), Дентал Медика – Костал 2 (19:40ч), Х. Нова Ривиера слободна

Група Б: Алпојо – Попаџонс Лихнида (19ч), Аквариус – ЛТХ Леарница (19:20ч), Костал 1 – Санитарија Грини (19:40ч), Лаунџ бар Ноа слободна

Двојки 2.рунда: 

Група А: МТ Интернационал – Ликвид (20ч), Кентерс – Органска Буковка (20:20ч), Дентал Медика – Х. Нова Ривиера (20:40ч)

Група Б: Алпојо – Аквариус (20ч), Попаџонс Лихнида – ЛТХ Леарница (20:20ч), Костал 1 – Лаунџ бар Ноа (20:40ч).

OhridNews