Вести - Page 5490 of 5669 - OhridNews
Oglas teren auto plus 2020
Општината не му платила на „Авалон“ за настапот на Каролина и „Ареа“ за Нова година 2007 !

15.12.07 18:30

„Авалон“ продукција судски бара Општина Охрид да и ги исплати парите за настапот на Каролина Гочева и групата „Ареа“ на минатогодишниот дочек на Нова година на градскиот плоштад...

Промовирана поштенска марка со ликот на Тоше

15.12.07 18:15

Поштенска марка со ликот на трагично загинатата музичка ѕвезда, Тоше Проевски, денеска беше промовирана во „Македониумот“ во неговото родно Крушево Марката е издадена во 1 милио...

Државата издвои рекордна сума пари за вештачкиот мрест на пастрмка !

15.12.07 13:40

За потребите на вештачкиот мрест на охридската пастрмка, Министерството за земјоделство на Р М додели 4,5 милиони денари Договорот денеска со претствниците на Хидробилошкиот инс...

Фото вест: Црногорските дипломати во посета на Охрид

15.12.07 10:01

Во работна посета на охридско-струшкиот регион престојуваат амбасадорот и конзулот на Црна Гора во Македонија, Душко Лалиќевиќ и Фрањо Љуљѓурај Тие вчера попладне  се сретнаа со...

Кампања за борба против ракот на дојка !

15.12.07 09:50

Во рамките на Кампањата “Надмудри го ракот- биди здрава жена”,  денеска во Охрид ќе се одржи  работилница на која ќе стане збор за Улогата на ПАП тестот во заштита о...

10 милиони денари за вештачки мрест на пастрмката !?

15.12.07 09:43

Договор за реализација на вештачкиот мрест на пастрмката и техничко доопремување треба да потпише министерот за земјоделство Ацо Спасеноски денеска во Хидробиолошкиот институт в...

Почеток на кампањата „Следи го сонцето“

15.12.07 01:18

Во рамките на проектот “Клуб на пријатели на младите” Младински Совет Охрид подготви три младински програми за 2008 година кои ќе се реализираат во партнерство со ло...

Одбележана шеесет годишнината од постоењето на АД „Галеб“

14.12.07 16:20

Со неколку стари камиони„Доџ“,  скромен возен парк и во  субстандардни усслови за работа АД „Галеб“ Охрид пред 60 години ја започна својата историја Денес ова веќе приватизирано...

Никола Бакрачески и Димче Секулоски директорски двоец во Кардиолошко !

14.12.07 14:30

Со решение на министерот за здравство, Имер Селмани, за директори во Заводот за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања во Охрид, назначени се д-р Н...

Меѓународен туристички саем во Охрид ! ! !

14.12.07 13:27

Меѓународен туристички саем ќе се одржи во Охрид од 17-20 јануари 2008 година На саемот учество ќе земат стотина претставници на национални туристички асоцијации, туроператори и...

Dr Batkoski pod artikli