Вести - Page 5979 of 5980 - OhridNews
Полска ја обвини СССР за геноцид

07.12.06 09:28

Полскиот Парламент усвои резолуција со која Сојузот на Советските Социјалистички Републики (СССР) е обвинет за геноцид во Украина, во периодот од 1932 и 1933 година Полските ист...

Непозната е судбината на 2.150 исчезнати лица од Косово

07.12.06 09:27

Судбината на 2150 Албанци, Срби и припадници на другите етнички заедници до денеска сеуште е непозната соопшти УНМИК Според истиот извор, по судирите на Косово во 1999 година ев...

Црна Гора формираше Митрополитски совет

07.12.06 09:26

Црногорската православна црква (ЦПЦ) формираше Митрополитски совет Ова тело има за цел „да ги поддржи митрополитите и црквата при влезот во узурпираниот црковен имот и преземање...

Груевски во Луксембург

07.12.06 09:24

Македонскиот премиер Никола Груевски од денеска се наоѓа во официјална посета на Луксембург Во рамки на посетата, како што е соопштено, македонскиот премиер ќе оствари средби со...

Птичјиот грип и понатаму е закана

07.12.06 09:21

Вирусот Х5Н1 на птичјиот грип и натаму е голема закана за луѓето и животните, соопштија претставниците од Обединетите Нации(ОН) на состанокот во Мали, Африка Регионите на кои им...

Општина Струга не добила позитивно мислење за изградба на депонијата кај Ќафасан

07.12.06 09:00

Министерството за животна средина и просторно планирање во соопштението испшратено до медиумите демантира дека дало позитивно мислење за изградба на депонија кај струшкото село ...

Започнаа чествувањата по повод Св. Климент

07.12.06 08:40

Со низа свечености што се одржуваат денеска, започна чествувањето по повод 8 Декември, Св Климент Охридски, патронот и заштитник на Охрид По тој повод во ОУ “Григор Прличев“ ден...

Свети Климентовиот Универзитет на Плаошник ќе биде возобновен до 2009

07.12.06 02:17

Како што е познато, во рамките на нашата световна и духовна историја функционирал Свети Климентовиот универзитет од крајот на IX век до почетокот на X век, односно до смртта на ...

Конференција за олеснување на царинската постапка

06.12.06 14:25

Во х Метропол во Охрид денеска продолжува со работа регионалната конференција за хармонизација на трговските податоци и едношалтерскиот систем Организатори на конференцијата на ...

Познати добитниците на наградата св. Климент Охридски

06.12.06 14:15

Специјалната болница за ортопедија и трауматологија Свети Еразмо е добитник на највисокото општинско наградата свети Климент Охридски што традиционалнио се доделува по повод 8 д...

Dr Batkoski pod artikli