Големиот балкански кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ објави нова песна „Мати“ посветена на неговата мајка.

Музичката критика предвидува дека оваа песна на Балешевиќ има потенцијал да биде запаметена како една од неговите најголеми и најдобри балади.