На 10 септември се одржа триесет и петото издание на Охридскиот пливачки маратон, на кој триумфираше Аргентинецот Матијас Дијас Хернандес пред  Франческо Гетини од Италија, а трет нашиот Евгениј Поп Ацев. Во женска конкуренција единствената натпреварувачка беше Аргентинката Рита Ванеса Гарсија.

Како изгледаше возбудливата маратонска трка погледнете во креативното видео кое го изработи екипата на OhridNews.

Видео: Охридсккиот пливачки маратон во 90 секунди низ објективите на OhridNews

OhridNews