На 01.03.2024 година од 15 до 20 часот, на подрачјето на СВР Охрид, реализирани се засилени контроли во патниот сообраќај.

Притоа, полициските службеници, затекнале и санкционирале 37 возачи кои, управувајќи моторни возила, извршиле престигнување на непрегледни и места каде со сообраќаен знак е забрането престигнувањето. Од нив во Охрид 8, во Струга 21, и по 4 во Кичево и Дебар, велат од СВР Охрид.

OhridNews