Во Струмица денеска се одржува заедничка седница на владите на Република Македонија и Република Бугарија.

На седницата ќе биде разгледан договорот за добососедство и обврските кои произлегуваат од него, а се очекува да бидат потпишани и повеќе меморандуми за соработка.

Во декември во Поградец македонската влада ќе одржи заеднилка седница сп владата на Албанија, а деновиве при посетата на премиетот Заев на Белград беше договорена заеднилка седница и со владата на Република Србија.

OhridNews