Комисијата во француската Прва лига му одреди жестока и брутална казна на судијата Тони Шапрон кој удри фудбалер после меѓусебен судар на центарот од теренот.

Дисциплинската комисија го суспендираше Шапрон до крајот на сезоната за инцидентот и го пензионираше, бидејќи оваа сезона требаше да биде последна за судијата во францускиот фудбал.

Диего Карлос кој учествуваше во инцидентот го прифати извинувањето и го спаси Шапрон од дополнителна финансиска казна за прекршување на фудбалските правила.

Шапрон правдата во француската Прва лига ја има водено на повеќе од 400 мечеви, но јалово по скандалот кој го предизвика удирајќи фудбалер.

OhridNews