Основното училиште „Св. Климент Охридски“ – Охрид, денеска, ќе го одбележи својот Патронен празник, а воедно и јубилејот 120 години од основањето на училиштето.

По тој повод во Центарот за култура „Григор Прличев“ – Охрид со почеток во 18. 15 часот ќе биде отворена изложба и продажна акција, а во 19.00 часот ќе се одржи свечена културно-уметничка програма на тема „Времеплов“.

OhridNews