14 годишно девојче е жртва на сезонски грип, информираа од Институтот за јавно здравје во Скопје. Девојчето починало од компликации на здравствената состојба, а информацијата за случајот била испратена од Детската клиника.

Бројот на заболени од сезонски грип е во пораст. Во текот на оваа недела регистрирани се 3 700-тини заболени во земјава.

OhridNews