Од МВР информираат дека вчера, во водите на Охридското и Преспанското Езеро, во два одвоени случаи, полициски службеници пронашле и одзеле вкупно 19 рибарски мрежи со должина од по 50 метри. Во мрежите имало риба белвица и грунец.

Се преземаат мерки за расчистување на случаите.

OhridNews