Амбасадорот на Република Словенија во Македонија, Н.Е. проф, д-р Милан Јазбец, денес, беше во посета на Општина Охрид.

На работниот состанок  со градоначалникот Јован Стојаноски  се разговараше за зајакнување на билатералните односи помеѓу двете земји, Македонија и Словенија,  со посебен  акцент за  унапредување на туристичката соработка и конкретна соработка со збратимениот град Пиран.

OhridNews