Бадник, 6-ти јануари, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Празникот Божик, 7 јануари 2011 година, е  неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

OhridNews