Стапи на сила потполната либерализација на македонскиот пазар за производи увезени од ЕУ, јавува „Макфакс“.

За автомобилите, индустриските производи, техника и нафтени деривати нема да се плаќа царина за увоз.

Тука спаѓаат минерали, руди, метали, производи од метали, облека, машини и опрема, мебел, автомобили, козметички производи, детергенти и други производи што не се наменети за исхрана.

OhridNews
извор: „Макфакс“