Центарот за култура Григор Прличев за оваа година прави напори да оствари поголема соработка со театрите во земјава и охриѓани, освен претставите на Градскиот театар, да можат да видат дел и од нивниот репертоар. Со тоа сметаат од центарот за култура, дополнително ќе се збогати културната понуда во градот. 
 
Во тек се преговори со Драмскиот тетар со кого веќе имавме успешна соработка во текот на минатата година. Во план за оваа година исто така е да оствариме соработка и со Театарот за деца и млади од Скопје за да им овозможиме на најмладите охриѓани да проследат дел од претставите на овој театар. Не се исклучува и соработката со македонската опера и балет, како и со македонската филхармонија, вели директорката на Центарот за култура, Драгана Боцевска. 

OhridNews