Со традиционални обичаи и богослужба во црквата Св. Никола Ѓеракомија, денес беше извршено примопредавање на кумството за големиот празник Богојавление – Водици.  Нови кумови на Водици се браќата Јован и Климе Лотески, сопственици на градежни компании. Тие светото кумство го презедоа од минатогодишните кумови, бизнисмените Тане Николоски и Цветан Панделески.


Превземањето на кумството за нас претставува голема чест и задоволство кое не може да се опише со зборови, изјавија годинешните кумови, браќата Лотески.


OhridNews