На 7 јуни, британската премиерка Тереза Меј заминува од функцијата, за што е информирана и британската кралица. Оваа одлука ја соопшти лично Меј на денешната прес конференција на која рече дека длабоко жали што не успеала да ја изведе земјата од Европската Унија.

Додаде дека таа работа му останува на нејзиниот наследник кој ќе мора да обезбеди консензус во Парламентот.

OhridNews