Бугарските клубови имаат активности, да прават раздор, платени се добро за провокации и тензии. Мислам дека нема да ги променат наскоро контроверзните имиња, туку дека ќе тактизираат што не е во ред. И после внесувањето на бугарите во Уставот ќе имаме постојано проблеми, нови барања и тензии со бугарското прашање и никогаш ќе немаме време да се свртиме кон реалните проблеми на пример економските прашања.- рече проф.др Стефан Буџакоски во емисијата “Напладне” на Ohridnews.