Во конкуренција на најголемите музички ѕвезди на САД и Англијa за прв пат се најде и македонски артист. Имено, популарната радио станица FM Kyoto од Кјото, старата престолнина на Јапонија,  ја стави песната Come With Me (авторско дело на Четкар) на својата официјалана ТОП 40 листа на прекуокеански артисти.

Последниве два месеца песните од третиот албум на Четкар албум Going Home постојано се во етерот на некои од најголемите јапонски радио станици како Cocolo FM, Kobe FM, Toyota FM, FM Nagano, Inter FM Tokyo, MOMO Radio и други.

OhridNews