Во новата епизода на „Имам нешто да те прашам“, дел од популарниот поткаст „Имам нешто да ти кажам“, ученици од Гимназија се на тест колку ја познаваат охридската староградска музика изведена од Ансамбл Билјана.

Гимназијалците беа запознаени со историјатот на ансамблот, нивното создавање, концерти, носачи на звук и нивното значење.

Дали охридските средношколци слушаат староградска музика и колку ја познаваат? Погледнете во видеото подолу. Нивните реакции кажуваат се.

Дали охридските средношколци слушаат староградска музика?

OhridNews