Министерот за здравство, Венко Филипче, го комплетира својот кабинет. Шеф на кабинетот ќе биде охриѓанецот Дејан Блажески, кој претходно беше назначен за надворешен соработник во кабинетот на Министерот.

Триесет и шест годишниот Дејан Блажески има дипломирано на економскиот факултет на УКИМ, магистер е за јавни здравствени системи и докторант во областа на стратегии за управување со здравствената заштита на истиот универзитет.

Дејан Блажески е поранешен советник во градското Собрание на Охрид и активен општествен деец.

OhridNews