Според статистичките податоци на МВР, во изминатото деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 77 прекршоци за неносење лична заштита на лицето: Охрид-20 Струга-19, Кичево-36, Дебар-02.

Ба прекршителите им се издадени платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид- 19.

OhridNews