Во 2008 година ќе стартува директна авионска линоја Тоиронто -Охрид. Ова го договорил министерот задолжен за привлекување странски инвестиции Глигор Ташковиќ кој од 29 мај престојува во Канада.

Ташковиќ во Торонто се сретна со претставници на авиокомпанијата „Скајсервис Ерлајнс“.

Договорено е  во септември тие да ја посетат Македонија, а од 2008 година да биде пуштена директна авиолинија Торонто – Охрид.

Г.М.