Со натпреварите по групи, синоќа започна 47то издание на традиционалниот турнир во мал фудбал „Петровден 2022“, што се игра во Мешеишта.

Првите натпревари донесоа ефикасен фудбал со 10 голови на три средби.

Резултати Петровден 2022 – отворање

Пекара Лихнида – Бате Жиле 2:1

Бaкугани – Диско Инклузив 3:2

Боеми Исток Велмеј – Даре Пром 0:2

Вечерва на програмата се три натпревари во кои се среќаваат:

20:30 Дебрца Експрес – Моби Роби

21:30 Кафе бар 9 – Ланч бар Пиколо

22:30 Скај дрини – Камионски делови Бос

OhridNews