ЕКО ФАП спроведе уште една како што велат мини еколошка акција овојпат на патот за село Рамне. Како што може да се забележи од фотографиите свеста се чини на луѓето сеуште на ниско ниво, па фрленa е голема количина на најразличен отпад.

Рамне со својата хидроцентрала ја дало првата електрична енергија за Охрид, а до ден денес Охрид пие вода од таму! Одредени Охридски биолошки малформации на Рамне му враќаат поинаку… за жал!!!- стои во објавата од ЕКО ФАП.

OhridNews