Европското фудбалско првенство започна вчера, а од денеска на програмата ќе биде комплетна понуда од три натпревари.

Во 15 часот, Велс – Швајцарија ќе ја комплетираат првата рунда од Групата А. Во 18 часот и 21 часот ќе се одиграат мечеви од Групата Б. На мегдан ќе излезат Данска – Финска односно Белгија – Русија.

Во првата и втората рунда од фазата по групи ќе има по три натпревари дневно, а во третата рунда ќе има по два мечеви. Потоа следуваат елиминациските натпревари кои ќе се одиграат во десеттина дена, распоредени во термини.

  • Двојки:

Група А: Велс – Швајцарија (15ч)

Група Б: Данска – Финска (18ч), Белгија – Русија (21ч)

OhridNews