Италија ја совлада Шпанија со 2-0, а медиумите го величаат селекторот Конте кој од една просечна екипа успева да извлече максимум. Додеке дефанзивецот на Италија, Леонардо Бонучи беше фудбалер на мечот, потегот на мечот оди на конто на селекторот кој покажа дека е во топ форма.

ЕП : Италија ја симна Шпанија од врвот (видео)