Актуелниот шампион го даде своето видување за овогодишниот шамшионат во однос на неговите конкуренти.

“Ако ги анализирате возачите ќе дојдите до заклучок дека сите се различни и имаат различни карактеристики“- рече Луис

Својот “список“ на ривали го прошири со Фернандо Алонсо кој би требало да има многу подобра сезона од минатогодишната заради смената на моторот.

“Фернандо е еден од најдобрите возачи“- анализира британецот.

Сепак после опсежна анализа се` сведе на борба помеѓо него и Себастијан Фетел.

“Сепак оваа сезона Себастијан ќе биде тежок противник. Тука е и Макс Верстапен кој минатата година беше импресивен. Зошто оваа година да не биде подобар. Она што мене ме прави посигурен оваа година е тоа што сум поискусен за една година во борбата против Себ и Макс. Тутулата треба да заврши во рацете кај еден од нас тројца“.

OhridNews