Големите кампањи за фер плеј игра и почитување на ривалот паднаа во вода во првата рунда од азискиот АФЦ Куп. Имено, еден фудбалер од составот на Серес Негрес во дуелот со Свеј Ринг постигна погодок со рака, кој судијата не го забележа и го призна. ВАР технологија нема во АФЦ Купот, а играчот си се израдува на погодокот како ништо да не било.

OhridNews