Наскоро во кино салите треба да започне прикажувањето на филот „Боговите на Египет“ со Џерард Батлер во главната улога. Оваа екранизација на митските борби на боговите во кои верувал стар Египет, ја режираше Алекс Пројас познат по филмовите „Јас робот“ и „Гавранот“.

Премиерата на филмот е закажана на 26-ти февруари.