Бројните настани, но и интересни случки во 2010-та година ги следеа фоторепортерите на OhridNews. Некои од нив ведри, некои помалку, а имаше и такви кои беа надвор од секакво морално однесување. Еве го изборот на фото вести за 2010 година на OhridNews:


Не гази ја тревата, лежи


Сламени шапки за спас од горештините


Зошто да го бањаат дома кога може во езеро


Дрим голта бротче


Багер заплови по Охридското Езеро


три слоја поликолор за покривање на непристојните графити


Политичка војна под секакво ниво


Законот за пушење ги избрка гостите од угостителските објекти


Нешто е изгубено?


Желбите не го сочуваа Мостот

Васко Бујароски