Ексклузивно во аптеки „Виа Фарм“, од денеска (6-ти ноември), до петок (10-ти ноември), за едно купено пакување природен витамин Ц „Ацерола“ на Алкалоид, добивате уште едно гратис. 

Ацерола е вистинска природна витаминска „Ц бомба“. Се употребува во превенција и лекување при дефицит на витамин Ц (хиповитаминоза и скорбут); состојби со зголемени потребите од витамин Ц (хемодијализа, неоплазми, склоност кон крвавење, зголемена телесна температура, по хируршки интревенции, рани и изгореници кои тешко зараснуваат); железо-дефицитна анемија, метхемоглобинемија, во период на растење, замор, диетална исхрана сиромашна со витамин Ц. Ацерола на Алкалоид може да се најде како таблети за џвакање од 50mg, од 180mg и од 500mg, за деца и возрасни.

Ацерола 1+1 гратис од 6-ти до 10-ти ноември, може да најдете во аптеки „Виа Фарм“ во Охрид, Струга, Вевчани, Подгорци, Боровец, Лабуништа и Велешта.

OhridNews