Хрватската кошаркарска селекција има нов селектор во името на Велимир Перасовиќ, кој беше дел од „златнитот“ состав на Југопластика.


Промоцијата на Перасовиќ на клупата од „коцкастите“ ќе биде в понеделник на официјална пресконференција пренесуваат хрватските медиуми.

Хрватска е една од четирите земји домаќини на Евробаскетот и противник на Македонија во групната фаза.

Покрај македонската и хрватска репрезентација во групата се наоѓаат Словенија, Грција, Холандија и Грузија.

Мх.П.