Искрено попизден сум денес. Не попизден, препизден, најпизден и ми се чинит уште малку ќе ми дојт. Ај шо мојт да ми дојт уште неможам да се одлучам. Влошка или тампон. Појќе во глава ми влегвит и општо појќе ми влегвит тампон ама ела најди сега. Почнаа ова парадиве. Како кој паради? Абре овие шо сакет истополово …

Тук закажвав…..попиздев се спукавме со брат ми. Кладе мајка ми вчера салата од јајца. На маса ние двајца, а та кладе една виљушка. Одма станав да ти кажам и нејќев да предизвикам судир на интереси и одма се откажав од јајцата. Нормално да мојт слободно брат ми да јајт. Некако проработе во мене она македонското, па братското и му ги остајв на брат ми нек си ги јајт сам јајцата. Ко шо би напрајл секој Македонец за друг Македонец. Не ќе му ги јадам јас. Не така?

И сега вака значи. Те викнав да ти кажам да не паламудиш да не крекаш и да не палардисвиш. Ќе се конституират кај да е денојве. Ќе виш…утре, задутре. Ам шо да прајт пусти Аљи ко ги загина списоците со табелите со пласман. Зато ката маесечина менвит имиња за кандидати за министри. Шо да прајт кутриот ко ги загина списоците. На крај на краиштата тој беше само командат немојше на све да мислит. Еден ум е. Дал да мислит на Карпалак дал на табелите. Логистиката ваљда му беше слаба, незнам шо да ти речам.

А од то најмногу зависит. Јас се сеќавам дека имаше неколку критериуми за пласман. Прв беше кој колку куршуми имаше испукано од загрозените. Па кај завршиле тие. Дали кај некој угнетувач од АРМ или од македонската полиција. Па различни бодој се добиваја од то дал му скинал нога, рака, една две….Абре све си имаше тој наредено уште тогаш, со табели со сите шартој за сега да не можат ни неговите ни нашите да му реча нешто.

За него немат дилеми кај мене. Чоек прав и со став. Тук сакам да му помогнам на Перета од Скопје. Мака мачит пустиот со комарците во Скопје. Абре шо стори прскање чоекот пред една недела, на цел град му напрај дезинсекција. И то замисли нај асалниот препарат го користеше од Баер-Германија. Бар така викат тој. Ама пустиот ал не му текна ал незнајт германски па не го имат прочитано проспектот.

А таму фино лепо пишит дека тој препарат ништо не им мојт на комарци шо се прает од скапани патлиџани, пиперки и друг зарзават. Од каде скапани??? Абре токмак еден. Ам заврши викендов и скопјанишчава си ги вратија назад в гепек и по пат скапаја. Море море абдали едни се јадело 30 кила патлиџан и 40 кила пиперка за два дена? И пинџури да праеја пак ќе им останеја.

Го изедоа чоекот бубачишта. Јас имам рецепт за то ама как да му кажам. Незнам как ќе ме сфатит. Се мачкам цел се некоја ракишче и стап апење комарците. Додуша шо сакат нека преземит и не само тој туку цела НСРСМ зш морат да се барат чаре за све шо го јајт македонскиов народ, шо го касат, крвта шо му ја пијат. Све то требит да се истребит. А најсреќен ќе сум ак се најт нешто да се истребат мувиве. Мани пре то, да снемат све шо јајт лајна. А баш тие се накотени. Последно време бре многу лајна се јат во државава.

Чек малку чек: оооооо Бабоооо, аман мор облечисе мор, амор немој така. Е како гола. Амор каков “LiveCamBody“ каков бутур. Он лајн настава ти укључив. Аиии бутурна жена. Ги измеша работите. А таман ја убедив да е он лајн. Зш до последен момент сакаш физички, та физички.

Мада и то е безбедно. Искрено браво за надлежниве како го решавет проблемот со школарциве. Ем завчера ги нападна ги изненади коронова ем одма смислија систем и начин.

Ете кажа една женска, куварка ли скараџика ли беше незнам, ама стручно кажа дека не е проблем и физички да се имат настава. Е сега требит да си потпишиш некој документ или изјава, за детето, незнам точно шо, ама слично на она шо го потпишвиме за пред операција. Само толку.

Бабоооо мооооооооор…!!!

ЏИМИ

Ставовите објавени во рубриката Писма-Колумни се гледиште на авторите и редакцијата на OhridNews не сноси одоговорност за содржината на истите