Традиционалната крводарителска акција, што по повод празникот Богојавление – Водици ја организира Црвениот крст од Охрид, годинава ќе се одржи во студентскиот дом „Никола Карев“.

Крводарителска акција за Водици во Охрид има од 2005 година.

По повод празникот Богојавление – Водици, ќе се одржи групно крштевање во водите на Охридското Езеро.

Крштевањето ќе го направат свештеници од Дебарско – кичевската епархија кај месноста Сараиште со почеток во 14 часот.

Оваа убава традиција започна во 2011 година, а иницијативата поттекна од тогашните кумови на Водици, браќата Јован и Климе Лотески.

OhridNews

Жељко Јоксимовиќ и Зоран Милески го презедоа кумството за Водици во Охрид