Времето во Охрид и во петок ќе биде претежно сончево со повремени периоди на облачност и свежо. Дневната температура ќе се движи помеѓу 4-от до 6-от степен, а минималната од -3 до -1.

Во текот на викендот ќе биде врнежливо, особено во сабота. Ќе има благо покачување на температурата која преку ден ќе биде од 7 до 8 степени, а вечерната од 1 до 2.

OhridNews