Младата Натали Башоска од Пештани, која студира филмска режија во Њујорк, САД, деновиве објави нов видео запис. Овој пат записот е од нејзиното родно Пештани и околината пред почетокот на главната туристичка сезона.

Претходно Башоска има објавено неколку видео записи за Охрид, како и од Њујорк, а минатата недела се одржа и нејзината прва самостојна изложба на фотографии.

OhridNews